Iată o serie de sfaturi care te vor ajută în alegerea gresie și faianței pentru bucătăria ta.

Primul lucru de care trebuie să ții cont când alegi plăcile ceramice pentru bucătărie este că această este una din încăperile cele mai expuse la trafic intens. De aceea pentru pardoseală trebuie aleasă o gresie cu o suprafață foarte rezistență din punct de vedere al traficului dar și al factorului chimic. Pentru placarea pereților, de asemenea trebuie aleasă o faianță cu un grad mare de rezistență chimică datorită aburilor care se formează în bucătărie sau a grăsimilor.

Al doilea lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este spațiul. În funcție de spațiul disponibil, în alegerea culorii plăcilor este bine să ții cont de: mărime bucătăriei, luminozitatea acesteia, mobilă, accesorii și aparatură.

În funcție de mărimea încăperii trebuie să știi că dacă optezi pentru nuanțe închise a gresiei și a faianței într-o bucătărie mică, această va părea și mai mică. De aceea pentru a crea iluzia optică a unei încăperii spațioase, alegerea nuanțelor deschise, calde și luminoase vor avea efectul dorit. De asemenea, pe piață există o gama foarte diversificată de plăci ceramice cu diverse modele și posibilități de intercalare a tipurilor de plăci (tablă de șah, mozaic, romb). Totuși pentru a evita un efect vizual neplăcut trebuie combinate maxim două, trei culori, care să fie complementare: crem-maro, alb-cărămiziu. De exemplu poți face o combinație dintr-o faianță închisă la culoare în partea de jos a peretelui și deschisă în partea de sus, delimitând cele două zone cu un brâu.

Specialiștii recomandă totodată că mărimea plăcilor să fie direct proporțională cu mărimea pereților, astfel că în cazul unor pereți mici trebuie aleasă o faianță tot de dimensiuni mici sau medii. În cazul unor pereții generoși, poți opta pentru plăci mari de faianță sau chiar plăci de tip mozaic.

CLOSE

Categorii

Add to cart